De NFO verwacht dat de strenge vorst van februari vorig jaar de komende jaren de fruitoogst in Nederland zal temperen. De reden hiervoor is dat het de sector een aantal jaren zal vergen om de ontstane schade aan boomgaarden te herstellen. NFO-voorzitter Johan van Haarlem bracht deze verwachting op donderdag 18 april tijdens de Algemene Ledenvergadering van de organisatie naar buiten.

 

Ook was er op de ALV ruim aandacht voor het verdwijnen van de collectieve financiering voor onderzoek vanwege het wegvallen van het PT. Hierover valt meer te lezen in Fruitteelt 17, die zaterdag 27 april bij u wordt bezorgd.

 

Tot slot kwamen ook enkele bestuurlijke zaken aan de orde. Allereerst werd Johan van Haarlem voor maximaal twee jaar herbenoemd als voorzitter. De voorzitter van de NFO-kring Midden-Nederland, Frans van Brandenburg, is herbenoemd als NFO-hoofdbestuurslid. Met de benoeming van de NFO-productgroepvoorzitters Bert den Haan (appel) en Frederik Bunt (klein en steenfruit) als NFO-hoofdbestuursleden hebben alle productgroepen een vertegenwoordiging in het NFO-hoofdbestuur.

 

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 23 april 2013 - 18:00