De Fruitacademie begint in februari 2013 de nieuwe opleiding Assistent Bedrijfsleider Fruitteelt. De opleiding is gericht op werknemers die al langere tijd werkzaam zijn in de fruitsector en die zich willen ontwikkelen tot allround middenkader. Het doel is kennis, vaardigheden en persoonlijkheid op een hoger niveau te brengen.

Werken en leren worden gecombineerd op niveau 3 van het mbo, plus diverse actuele top-thema’s. De deelnemers krijgen gedurende twee jaar tijdens twintig praktisch ingevulde bijeenkomsten kennis van alle aspecten rondom de teelt, het klimaat, techniek, arbeid en handel. De opleiding wordt aangevuld met vakken die het bedrijfsleven heeft aangedragen, zoals leidinggeven, inzicht in de werkprocessen, economie, energie, duurzaamheid, ICT en communicatie en bedrijfsorganisatie. De bijeenkomsten vinden plaats op de deelnemende bedrijven. Externe deskundigen worden op specifieke thema’s ingezet.

 

De praktijkleergang Fruitteelt bestaat uit:

– een twintigtal trainingen in de middag en avond, gedurende twee jaar

– onderwerpen die zoveel mogelijk aansluiten bij de eigen werksituatie

– actieve trainingsmethodieken: je leert beter door in teamverband bezig te zijn

– coaching on the job door een ervaren, vakdeskundige coach

De opleiding is een bewezen, succesvol traject waarbij de BBL niveau 3 Teeltopleiding gecombineerd wordt met onderwerpen die door het bedrijfsleven zijn aangedragen (een Teelt 3++). Het is een opleiding die de medewerkers goed voorbereidt op het (assistent) bedrijfsleiderschap.

Het ziet ernaar uit dat in de regio’s Zeeland en Midden-Nederland de opleiding in februari van start gaat. Hiervoor zijn nog enkele aanmeldingen nodig.

Meer informatie is te vinden op www.fruitacademie.nl of aan te vragen via tel. 0345 – 58 28 30 of info@fruitacademie.nl

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 11 september 2012 - 18:30