Tijdens de Agritechnica beurs, die van 12 tot en met 16 november in het Duitse Hannover plaatsvond, werd de Agribot gepresenteerd. Een onbemand rupsvoertuig speciaal ontwikkeld voor het werken in de boomgaard en de wijnbouw.

De Agribot is een Pools samenwerkingsproject van Agrirobo, en de Universiteitsfaculteiten Technologie en Levenswetenschappen in Wroclaw. “Ons idee is om een machine te ontwikkelen die zo universeel mogelijk is”, zegt Łukasz Rybarkiewicz van Agridata (het bedrijf dat de software voor de machine verzorgt). Zo is de Agribot uitgerust met driepuntsophanging zodat de teler zijn eigen machines eraan kan koppelen. De machine kan twee werkzaamheden tegelijk uitvoeren zoals maaien en spuiten. De 75 pk tellende machine is uitgerust met rupsbanden en kan een maximumsnelheid van 10 km per uur bereiken.
De robot wordt aangestuurd via GPS en is uitgerust met sensoren om obstakels waar te nemen. Klik hier voor meer informatie en beeldmateriaal.
Deze robot doet ook denken aan de uit Duitsland afkomstige Cäsar fruitrobot die dit voorjaar en zomer op diverse Opendagen te zien was.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 19 november 2013 - 18:52