De politie heeft op woensdag 26 maart opnieuw een man aangehouden die verdacht wordt van diefstal van nachtvorstsproeiers. Het gaat om een 27-jarige inwoner van de gemeente Maasdriel. De man kon in Hurwenen worden aangehouden, nadat de politie getipt was door een oplettende voorbijganger. Die had de man gezien in de omgeving van een boomgaard in Rossum.

Tegelijkertijd ontving de politie melding van een fruitteler die sproeiers miste. In combinatie met aanvullende informatie van de fruitteler kon de man worden aangehouden. In de omgeving van de man werd ook een tas met sproeikoppen aangetroffen.
Een woordvoerder van de politie kon nog niet aangeven of met de aanhouding van de man ook eerder gepleegde diefstallen zijn opgelost. Dit jaar hebben al negen fruittelers uit de regio aangifte gedaan van sproeierdiefstal. Een oproep van de politie op 20 maart aan burgers om alert te zijn, werpt nu zijn eerste vruchten af.

Op 7 maart betrapte de politie in IJsselstein twee mannen met beregeningssproeiers in de kofferbak van hun auto. De bleken te zijn gestolen van een perceel in Lopikerkapel.

Naast diefstal van sproeiers, is vorige week bij een fruitteler in Bemmel ook een trekker gestolen. De trekker stond voor de beregeningspomp.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 1 april 2014 - 15:33