Sinds het uitbreken van de Rusland-crisis op de Europese groenten- en fruitmarkt hebben al veel consumenten en organisaties hun steun betuigd aan de sector. Ook de sector zelf zorgt voor promotie. Zo ontvingen dinsdagmiddag 26 augustus alle zevenhonderd leerlingen van het Pax Christi College in Druten een Conference-peer, afkomstig van fruitteler Matthieu Gremmen uit Horssen.

Gremmen was eerder benaderd door de cateraar van de school. Ter gelegenheid van de start van het nieuwe schooljaar krijgen de leerlingen van het Pax Christi College een lunch aangeboden met fruit als toetje. Normaal gesproken wordt hiervoor exotisch fruit gebruikt, maar gezien de huidige Rusland-crisis leek het de cateraar beter plaatselijk geteeld fruit te kiezen. Gremmen leverde de eetrijpe Conference-peren, voorzien van door de NFO geleverd promotiemateriaal. Voorafgaand aan het uitdelen werd door de leerkrachten uitgelegd dat voor Nederlandse peren is gekozen om de plaatselijke fruitteelt te steunen. De peren werden gretig afgenomen.  

Plopsaland deelt uit
Afgelopen weekend deelde Plopsaland in haar drie Belgische vestigingen 35.000 peren uit aan bezoekers. Het pretpark kocht hiervoor 5.600 kg peren aan op de Belgische Fruitveiling. Op de website www.parkspot.eu vertelt Steve Van den Kerkhof van Plopsaland: “Met deze actie willen we ons steentje bijdragen en de Limburgse kwekers steunen na het Russische invoerverbod. Sinds de opening van Plopsa Indoor Hasselt hebben we een nog nauwere band met de Limburgers. De peren zijn bovendien zeer gezond. We hopen dat alle kinderen en hun ouders na het proeven de smaak helemaal te pakken hebben en er nog meer peren verkocht worden de komende weken.”

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 26 augustus 2014 - 19:31