Wereldwijd zijn in de periode 2008 – 2011 jaarlijks gemiddeld 22,5 miljoen ton peren geteeld, waarvan 21 miljoen ton op het noordelijk halfrond. China is ‘s werelds grootste perenproducent met een productie die tussen 2000 en 2011 steeg van 8,5 miljoen naar 16 miljoen ton. Dat is bekendgemaakt op de slotconferentie van het AGER Inoovapero-project in het Italiaanse Ferrera, aldus freshplaza.com. 

Op het zuidelijk halfrond is Argentinië de grootste perenproducent met een jaarlijkse productie van circa 700.000 ton. Ook Zuid-Afrika is een belangrijk perenland met een gemiddelde productie van 350.000 ton. De totale productie op het zuidelijk halfrond steeg tot 2005/’06 en nam daarna geleidelijk af tot onder de 1,5 miljoen ton.
Op het noordelijk halfrond is de productie, met uitzondering van die van China, stabiel rond de 6 miljoen ton. De belangrijkste productiegebieden zijn verder: Europa (3,2 miljoen ton), Noord-Amerika (835.000 ton), Turkije (385.000 ton), Noord-Afrika (360.000 ton), Zuid-Korea (340.000 ton), India (290.000 ton), Algerije (210.000 ton) en Japan (200.000 ton).

 

 

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 5 november 2013 - 18:50