Pink Lady, Tentation en  Golden Delicious zijn de meest favoriete appelrassen onder Franse schoolkinderen. Tot die conclusie komt het Franse onderzoeksinstituut voor groenten en fruit CTIFL. Het instituut liet tussen december 2013 en februari 2014 540 scholieren proeven van elf appelrassen. 

Het onderzoek werd uitgevoerd op drie scholen in de steden Parijs, Lyon en Bordeaux. De leeftijd van de kinderen lag tussen de zeven en elf jaar. Over het algemeen gaven de kinderen vrij hoge cijfers voor alle appelrassen. Op een schaal van 0 tot en met 6 werden alle appelrassen gemiddeld gewaardeerd met een cijfer tussen 3,5 en 4,5.
De twee meest zure appelrassen, Granny Smith en Canada gris, werden het slechtst gewaardeerd. Wat betreft de voorkeur voor overige kwaliteitseigenschappen, waaronder suikergehalte, hardheid en sappigheid, kunnen geen eenduidige conclusies getrokken worden. Het is de combinatie van eigenschappen die maakt dat een appel lekker smaakt of niet.
De overige rassen in het onderzoek waren (in volgorde van waardering): Jazz, Ariane, Gala, Honeycrunch, Belchard en Fuji.

Kijk in de bijlage voor het volledige verslag van het onderzoek.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 25 maart 2014 - 16:39