Vorige week bracht de eerste Reine Victoria al meer op dan drie euro per kilo. Maar ook nu de aanvoer toeneemt, blijven de prijzen hoog. Het valt op dat de bekende rassen als Opal en Reine Victoria omwille van hun naamsbekendheid een meerwaarde hebben. Wellicht komt dat ook omdat ze bij deze hoge prijzen relatief meer via de AGF-specialist hun weg naar de consument vinden.

 

De laatste Opal was duurder dan de eerste aanvoer. En in de slipstream van deze hoge prijzen brengen Wijnpruim en Jubileum ook meer op. Maar hun prijzen waren niet zo hoog als voor de laatste Opal en kunnen ook net niet tippen aan de prijzen van Reine Victoria. Grove Jubileum, en die is ten opzichte van Reine Victoria al snel zeer grof, brengt weinig meer op dan de middelsortering van die laatste pruim.

Bij deze dure Nederlandse pruimen blijven buitenlandse pruimen voor verschillende afnemers een goedkoper alternatief. Niet alleen voor supermarkten, maar ook voor detaillisten. Bij de groothandel worden Franse en Spaanse pruimen nadrukkelijk als het goedkopere alternatief gepositioneerd.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 14 augustus 2012 - 19:30