Bij Duckwall Fruit in de Amerikaanse staat Oregon starten alle verpakkingsmedewerkers hun werkdag  met vijf minuten rek- en strekoefeningen. Ook komt er wekelijks een fysiotherapeut op het bedrijf voor gezondheidscontroles en massage. Klik hier voor een filmpje.

Duckwall Fruit is het grootste perenpakstation in het noordwesten van de VS. Het bedrijf sorteert en verpakt jaarlijks meer dan 2 miljoen dozen peren, het afgelopen seizoen zelfs 2,4 miljoen dozen. De peren zijn afkomstig van 75 telers uit de regio.
Bij het familiebedrijf werken in het hoogseizoen 180 medewerkers en jaarrond 30 mensen. In een shift van 7,5 uur verpakken de medewerkers van Duckwall gemiddeld meer dan 20.000 peren (230 dozen à 18 kg), sommigen zelfs 30.000 stuks. De reden voor dit hoge werktempo is dat het personeel per stuk betaald wordt.
De gezondheid van de medewerkers staat hoog in het vaandel bij Duckwall. In 2011 won het bedrijf al de Oregon Governor’s Award voor het goede personeelsbeleid. De mensen die aan de lopende band werken, krijgen in het hoogseizoen gratis massage en de werkdag wordt jaarrond begonnen met vijf minuten oefeningen  voor de armen en handen. Een fysiotherapeut bekijkt hoe het meest ergonomisch gewerkt kan worden en controleert de medewerkers persoonlijk op hun gezondheid. Het resultaat is dat het ziekteverzuim bij Duckwall Fruit al gedurende acht jaar 30 procent lager ligt dan bij andere, vergelijkbare bedrijven.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 6 januari 2015 - 15:15