Leverancier Schoolfruit.nu zegt in een brief aan de scholen na de kerstvakantie waarschijnlijk toch nog te kunnen beginnen met de levering van schoolfruit. Na de eerder vastgelopen gesprekken met het ministerie van Economische Zaken zegt de leverancier nu met een Europese partij en landelijke partners te werken aan een alternatief dat de problemen rondom de cofinanciering oplost. Met het ministerie is er overigens nog steeds geen contact.

Een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken kon (vanwege drukte rondom de vogelgriep) niet reageren op de kwestie.
Schoolfruit.nu verwacht dat er de komende weken nog contact tot stand zal komen met het ministerie. “Onze intentie is om de obstakels de komende weken op te lossen zodat uw school het fruit ontvangt in het komende schooljaar”, schrijft de organisatie aan de scholen.

Na het afzeggen van de zes leveranciers voor het schoolfruitproject, heeft zich inmiddels ook een nieuwe leveranciers gemeld: Fruitful School. Hierover verschijnt een bericht in de komende Fruitteelt.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 18 november 2014 - 19:08