Schoolfruitleverancier Fruitschool bv belevert dit seizoen geen scholen meer voor het Europese Schoolfruitproject. De reden is dat Fruitschool de levering organisatorisch niet meer voor elkaar kon krijgen nadat het bedrijf eerder dit seizoen in een strijd met het PT verwikkeld raakte over het declaratiegedrag van Fruitschool. Lees verder…

 

De onenigheid tussen Fruitschool en het PT ontstond afgelopen voorjaar, nadat uit een per ongeluk naar het PT verstuurd mailtje bleek dat de kostprijs voor het distribueren van één stuk fruit € 0,17 bedroeg terwijl Fruitschool € 0,42 declareerde bij het PT. Bedrijven mogen volgens de Europese richtlijnen voor het Schoolfruitproject maximaal € 0,42 per stuk fruit declareren. Een bedrag dat ook sommige andere schoolfruitleveranciers in rekening brengen, aldus Laura Willemsens van het PT.

De mail die Fruitschool verstuurde was bestemd voor haar leverancier Bedrijfsfruit bv. Overigens een zusterbedrijf dat door dezelfde personen en vanuit het zelfde pand gerund wordt. De in de mail uiteengezette berekening over de kostprijs en het declaratiegedrag vormden voor het PT aanleiding om de erkenning van Fruitschool voor het distribueren van schoolfruit in te trekken en de betalingen stop te zetten. Op basis van later verstrekte informatie heeft het PT in augustus besloten Fruitschool toch weer een erkenning te geven. Toen was het voor Fruitschool echter te laat de logistiek nog op orde te krijgen, waarna het PT alsnog genoodzaakt was de erkenning in te trekken.

 

Na het intrekken van de erkenning afgelopen mei was Fruitschool bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven een procedure gestart om de achterstallige subsidiegelden alsnog uitbetaald te krijgen. Omdat er volgens de voorzieningsrechter geen aanleiding was het bedrag  direct uit te betalen, werd het PT in deze zaak in het gelijk gesteld. Inmiddels zijn de bedragen, na het opnieuw verlenen van de erkenning in augustus, overgemaakt.

 

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 24 september 2013 - 20:51