De NFO en Syngenta hebben een spaarmodule ontwikkeld voor leden van de NFO. Deelname levert twee concrete voordelen voor de leden op. Door op de NFO website uw Syngenta-middelen aan te melden, krijgt u van Syngenta gerichte adviezen over de optimale inzet van deze middelen. Daarnaast draagt Syngenta een bedrag af voor de financiering van de kwaliteitsmonitor van de NFO-Productgroepen Appel en Peer.

 

Als eerste krijgt u gerichte adviezen over de optimale inzet van Syngenta-middelen. De adviezen zijn gericht op kwaliteitsverbetering appel en peer, minimale residuen en het uitwisselen van objectieve informatie over gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de teelt van Conference. Zo helpt Syngenta u de kwaliteit- en afzetmogelijkheden van uw teelt te optimaliseren. Deze adviezen vallen onder de verantwoordelijkheid van Syngenta zonder inmenging van de NFO.

Als tweede draagt u bij aan de financiering van gerichte actiepunten van de Productgroepen Appel en Peer. In 2013 wordt de opbrengst ingezet voor het monitoren van Elstar en Conference in het schap van de supermarkt. In ruil voor uw deelname vergoedt Syngenta aan de Productgroepen Appel en Peer een bedrag van 0,5 procent over de waarde van de Syngenta-middelen die deelnemende telers hebben gebruikt in het betreffende jaar. Dit bedrag zal aan het einde van ieder jaar uitgekeerd worden aan beide NFO-productgroepen.

De deelname aan het spaarsysteem is vrijwillig en u kunt er op elk moment mee stoppen. U blijft volledig vrij in uw middelenkeuze en de opgave ervan. Uiteraard wordt alleen gespaard over de Syngentaproducten die u aanmeldt. De NFO en Syngenta garanderen dat individuele informatie uit deze spaarmodule niet aan derden ter beschikking wordt gesteld en dat de informatie alleen wordt gebruikt voor de hierboven beschreven doeleinden. De spaarmodule is een nieuwe vorm van samenwerking tussen Syngenta en de NFO om het gezamenlijke doel: goede kwaliteit, in het winkelschap te realiseren De spaarmodule is te vinden op de NFO-website. U moet wel even inloggen.

De NFO hoopt dat u massaal deelneemt aan dit systeem en daarmee dit jaar tegelijkertijd de kwaliteitsmonitor van Elstar en Conference ondersteunt.

 

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 2 april 2013 - 18:30