Vereecken Fruit bv in Dronten heeft de activiteiten van fruitverwerkingsbedrijf Appelhuis bv in Obdam overgenomen.  Het verwerkingsvolume in Dronten is daarmee fors uitgebreid. Appelhuis sloot 1 april de deuren. 

Door de overname is de marktpositie van Vereecken Fruit verder versterkt. “Bij een overname verlies je altijd wat klanten,” stelt Peter Vereecken. Hij doelt hierbij op Noord-Hollandse bakkers die de appelpartjes zelf in Obdam afhaalden. Maar per saldo zijn de afzetmogelijkheden verder uitgebreid op de concurrerende Nederlandse markt.
Vereecken Fruit richt zich met name op bakkers en daarnaast worden producten aan de horeca en foodservice geleverd. Vereecken ziet een afname van het aantal bakkers, maar tegelijkertijd dat de bakkersbedrijven die overblijven steeds groter worden. De groei ontstaat door het produceren voor supermarkten en horeca en door uitbreiding van het aantal filialen per bakker.
Met de overname zijn ook de twee vaste fulltime medewerkers van Appelhuis overgenomen. In totaal werken in Dronten circa dertig mensen in de schillerij.
Naast de productie van appel- en perenpartjes wordt op het bedrijf van Vereecken ook fruit tot sap verwerkt. Nieuw dit seizoen is dat uit het restproduct van de schillerij ook sap gewonnen wordt. “Op deze manier verminderen onze afvalstromen en bovendien is deze manier van werken prijstechnisch interessant. We kunnen voor heel scherpe prijzen sap leveren”, aldus Vereecken.
Het fruit voor de verwerking wordt aangekocht bij GlobalGap-gecertificeerde, Nederlandse telers. Deels gebeurt dit via vaste relaties en Vereecken maakt gebruik van Service2Fruit.

 

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 22 april 2014 - 14:46