De verkiezingen worden gehouden middenin onzekere tijden. De economische groei is tot stilstand gekomen en de euro bevindt zich in een crisis. Een moeilijke, maar geen onmogelijke opgave voor Nederland, aldus werkgeverorganisatiesinclusief NFO.

Door het ondernemerschap in Nederland aan te boren en aan te jagen, kunnen we weer naar groei en herstel toe. Dat vraagt een ambitieuze, op innovatie gerichte groeiagenda, waarin we de sterke punten van Nederland – mensen en kennis – maximaal benutten en groeibarrières weghalen. Bovendien moeten we via een stevige en professionele exportstrategie ons aandeel in de groeimarkten over de hele wereld veroveren.

 

In het licht van de staatsschuld zal de overheid natuurlijk moeten bezuinigingen. En ook zal de overheid voortvarend aan de slag moeten met de arbeidsmarkt, de woningmarkt en de pensioenen. Dat vraagt doorzetten, waar we in het verleden zijn blijven steken. Maar dat zal het economisch en maatschappelijk vermogen van Nederland verder ontgrendelen. Op die manier kan Nederland er over vijf jaar sterker, duurzamer en gezonder voor staan.

 

Ondernemers kiezen daarbij voluit voor Europa. De eurocrisis moet worden aangepakt. Maar zelfs te midden van de crisis verdient Nederland nog steeds veel en veel meer aan Europa dan het ons nu door de crisismaatregelen kan kosten. Europa met de interne markt én de euro vormen de wind in de rug van ondernemers om te kunnen groeien.

Laat uw stem niet verloren gaan!

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 11 september 2012 - 18:30