Vier procent van het areaal fruit en noten in de VS bestaat uit biologische teelt. Een groot deel van de biologische productie in de VS is bestemd voor export. Zowel het areaal als de export van de meeste producten neemt jaarlijks toe. Zo verdubbelde de exportwaarde van biologische appels en peren tussen 2011 en 2012. Dat blijkt uit een inventarisatie door het Amerikaans ministerie van Landbouw

In de periode van 1997 tot en met 2011 steeg het biologisch areaal fruit- en noten in de VS met 213 procent; van 20.000 naar ruim 62.000 hectare. Het areaal biologische groenten nam in diezelfde periode toe met 205 procent tot een kleine 60.000 hectare.

Gekeken naar de exportwaarde was appel in 2012 het belangrijkste product. De totale exportwaarde bedroeg in dat jaar 74,4 miljoen euro (2011: 34,5 miljoen euro). Sla, peen, spinazie en citrus vulden de top vijf aan. De export van biologische peren steeg eveneens flink, tussen 2011 en 2012 van 6,6 naar 15,4 miljoen euro. De afzet van biologische blauwe bessen was met 10,2 miljoen euro in 2012 eveneens aanzienlijk. De handel in biologische kersen daalde in 2012 juist fors, al lijkt deze zich in 2013 enigszins te herstellen.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 12 november 2013 - 19:02