Op het terrein van Greenport Venlo verrijst de komende acht jaar 50 hectare wijnbouw. Development Company Greenport Venlo (DCGV) en Viti bv in Maastricht hebben hiertoe een overeenkomst gesloten. De wijngaarden komen voor een groot deel op, grotendeels nog aan te leggen, aarden wallen langs de bedrijventerreinen te liggen. De eerste wijnstokken worden in mei geplant.

DCGV verzorgt in het gebied ten noordwesten van Venlo, tussen de snelwegen A67 en A73, de gebiedsontwikkeling van Greenport Venlo. Het gebied heeft een oppervlakte van 5.400 hectare. In plaats van te kiezen voor reguliere geluidswallen langs de snelwegen, is gekozen voor wijnbouw. “Met een wijngaard doen we iets productiefs met de grond en het sluit bovendien goed aan bij de groeiende vraag naar streekproducten”, verklaart René Postulart van DCGV.

Door middel van een pachtcontract voor de komende 25 jaar is het beheer van de grond uit handen gegeven aan Viti bv. Dit bedrijf zal de komende acht jaar elk jaar 3 tot 5 hectare druiven aanplanten en die ook onderhouden. In 2015 verwacht men de eerste opbrengst van 6.000 liter wijn.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 5 maart 2013 - 19:30