ZLTO schrapt het komend halfjaar dertig procent van het personeelsbestand. Dat betekent dat zo´n vijftig tot zestig van de 186 voltijds arbeidsplaatsen bij ZLTO verdwijnen. Dat heeft de organisatie maandag 6 november aan het personeel bekend gemaakt. Belangrijkste reden voor de reorganisatie zijn de tegenvallende inkomsten bij enkele van de participaties waaraan ZLTO deelneemt en bij de adviestak van ZLTO.

ZLTO neemt in totaal in veertien participaties deel, waarvan er twee verliesgevend zijn. Eén van die verliesgevende participaties is vleesverwerker Vion. Daarnaast zorgt het teruglopend ledenaantal voor lagere contributie-inkomsten.

ZLTO werkt aan een nieuw organisatiemodel. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet bekend, maar zeker is dat het een plattere organisatie wordt, aldus woordvoerder Maarten Leseman. Managementlagen zullen verdwijnen en dat betekent dat er relatief veel managementfuncties zullen vervallen. Maar, benadrukt Leseman, door de gehele organisatie gaan ontslagen vallen. Ondanks dat ook de adviestak van ZLTO kampt met tegenvallende inkomsten, verdwijnen daar geen extra functies. “Integendeel, we gaan in het advies juist niet te veel snijden. Wij zijn van mening dat we het beter kunnen dan de reguliere adviesbureaus omdat we alle informatie in huis hebben. We gaan juist meer voor de leden doen en wat we doen versterken”, aldus Leseman.

Volgens plan wordt de bezuinigingsmaatregel in het voorjaar van 2013 doorgevoerd.

 

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 6 november 2012 - 19:00