Ruim 40 telers bezochten woensdag 25 mei de spuitlicentiebijeenkomst georganiseerd door de NFO-Kring Noord-Nederland op het bedrijf van Gebroeders ter Hofstede in Wijdenes. Tijdens de bijeenkomst, welke meetelde voor het onderdeel veiligheid en techniek, ging NFO-beleidsmedewerker Jaco van Bruchem in op spuitdrift en de voorschriften van nu en in de toekomst. Uiteraard kwamen er ook vragen over Vertimec Gold. Is een toelating eigenlijk nog wel zinvol met zoveel extra eisen die ze willen stellen, vroegen sommigen zich af. In de NFO-nieuwsbrief van afgelopen dinsdag liet van Bruchem al weten dat er door inzet van de NFO een kleine verbetering qua drifteisen was bewerkstelligd. Echter, een groot deel van de perenpercelen zal niet volledig behandeld kunnen worden volgens de gestelde eisen.
Tijdens een ‘rondje boomgaard’ leidde Frits ter Hofstede de telers langs de rodeperen-rassendemo; een Junami aanplant van inmiddels 10 jaar oud en langs een perceel Jonagold dat momenteel gerooid wordt en nog dit plantseizoen plaatsmaakt voor Xenia.

Frank Eerland volgt Cees Kranenburg op
Tijdens de bijeenkomst kwam ook ter sprake dat GMN fruitteeltvoorlichter Cees Kranenburg per 1 juni vertrekt richting een andere functie in de agrarische sector en dat De Witte Agro adviseur, Frank Eerland nu namens GMN de advisering en begeleiding in Noord-Holland gaat uitvoeren. Eerland voert de advisering uit onder de vlag van Fruitpunt. Het samenwerkingsverband Fruitpunt bestaat hiermee nu uit 5 toeleveringsbedrijven: De Witte Agro; Van Iperen BV; P.G. Kusters BV; GMN en Mol Agrocom.
Eerland ging tijdens de fruitteeltavond in op de teeltactualiteiten en de rondgang door de boomgaard met spuitdoppendemonstratie.

Twitterfoto: Frank Eerland praatte de telers bij over de laatste teeltactualiteiten.

 

Dit bericht is geplaatst op donderdag 26 mei 2016 - 17:59