Service2Fruit heeft de eerste aanvragen binnen voor het Totally Service2Fruit concept. Hierbij wordt een totaalpakket van oogst tot koelcel voor de teler geregeld. De kosten worden verrekend nadat het fruit is verkocht. De verkoop van het fruit verloopt uiteraard via het internetplatform.

Emanuel Sluis, manager trade bij Service2Fruit, legt uit dat telers wel wat afwachtend zijn en ook is het aankomende seizoen met de vooruitzichten van een kleinere oogst geen standaard seizoen. “We merken dat er de laatste week echt meer interesse is.” Dit heeft volgens Sluis vooral ermee te maken dat telers lang hebben gewacht met het idee het fruit bijvoorbeeld op het hout te kunnen verkopen. Wanneer dit niet lukt, worden er dus andere stappen ondernomen. De eerste houtkooptransacties zijn inmiddels ook op de site verkocht.

Sinds kort is het ook mogelijk om zachtfruit via het platform te kopen en te verkopen. “Voor kers en pruim zijn er wel wat transacties geweest in zowel binnen- als buitenland, maar het loopt nog niet storm.” Sluis is wel enthousiast dat het totaalpakket verder uitbreidt. Zo komt over een aantal weken ook het onderdeel citrusfruit op de site te staan. Verder zal de site worden uitgebreid met de vraagveiling.

 

 

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 17 augustus 2012 - 12:00