De hoofddirectie van The Greenery heeft een nieuwe financieringsovereenkomst gesloten met Deutsche Bank, Rabobank en leasebedrijf De Lage Landen, dat onderdeel is van de Rabobank. De nieuwe overeenkomst is afgesloten voor een periode van drie jaar en vervangt de oude regeling met ING en ABN Amro.
Met de nieuwe overeenkomst zijn de leenkosten, in totaal 70 miljoen euro, bijna de helft lager dan in de regeling met ING en ABN Amro, schrijft het FD. Dit dankzij gunstigere voorwaarden.
De nieuwe kredietovereenkomst bestaat uit een werkkapitaal van 40 miljoen euro, een kredietlijn van 20 miljoen euro en garantielijn van 10 miljoen euro. The Greenery kan dit laatste bedrag bijvoorbeeld inzetten voor het bieden van garanties aan verhuurders.

 

Vanwege de slechte financiële resultaten stond The Greenery tussen 2014 en 2016 onder bijzonder beheer bij de vorige huisbanken. Inmiddels heeft de afzetorganisatie haar financiële problemen opgelost. Met de nieuwe overeenkomst is het tijd voor een nieuwe start. Philip Limvers, CFO van The Greenery: “Met deze nieuwe financiering sluit The Greenery een periode van herstructurering af, waarbij schulden zijn afgebouwd en niet-kernactiviteiten zijn verkocht. We zijn blij dat deze drie gerenommeerde financiers vertrouwen hebben getoond in een gezonde financiële toekomst voor The Greenery.”

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 10 januari 2017 - 12:22