Op de Fruitteelt Vakbeurs in Houten introduceert Mechan Groep/Agri Techniek Slingeland de opvolger van de Massey Ferguson 3600-serie. Met de schonere motor – door toevoeging van AdBlue – voldoet de 3700-serie (van 75 tot 105 pk) aan de (nieuwe) emissienormen. Andere verbeteringen zijn de bereikbaarheid van de tankdop via de bovenkant van de motorkap en het nieuwe moderne dashboard.
Eveneens nieuw is de 4WD-besturingssensor (optie) voor de instelling van de draaihoek van de voorwielen. Hierdoor schakelt de vierwielaandrijving automatisch in en uit tijdens het draaien op de kopakker, zodat de kopakker minder snel kapot gereden wordt.

Foto: De joystick en draaiknop voor de hefinrichting zijn goed bereikbaar (foto Mechan Groep).

Vierkante foto (klik op de afbeelding voor een vergroting): De 4WD-besturingssensor schakelt de vierwielaandrijving automatisch in en uit (foto Arjan de Bruine).

Voor de fruitteelt zijn de versies V(ineyard), S(pecial) en GE(Ground Effect) het meest geschikt. Naast de standaard Essential-versie is er van elk model een luxere Efficient-versie (zie tabel). Ook richtte Massey Ferguson de Efficient-cabine meer ergonomisch in. Deze luxere cabine beschikt over een comfortabele armleuning, zodat de joystick en draaiknop voor de fijne afstelling van de elektronische hefinrichting (optie) goed bereikbaar zijn. Andere opties zijn een geveerde vooras, fronthef en -aftakas (540e of 1.000 tpm). De nieuwe Massey Ferguson is tot vanavond 22:00 uur nog te zien in stand 9.

Tabel. Specificaties Essential- versus Efficient-versie

Specificatie Essential Efficient
Hydrauliekpomp (optie) 93 l/min. (120 l/min.) 120 l/min.
Achterhefinrichting mechanisch elektronisch
Transmissie (optie) 12/12 mechanisch (24/24 Speedshift of 24/12 Powershuttle & Speedshift) 24/12 Powershuttle & Speedshift
Ventielen achter (optie) 2 mechanisch (3 mechanisch) 2 elektronisch + 1 mechanisch middenin (4 elektronisch)
Joystick n.v.t. multifunctioneel (ventielen en transmissie)

Bron: Massey Ferguson

Bekijk hier een filmpje van de Massey Ferguson 3700-serie.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 18 januari 2018 - 14:47