Flevolandse ondernemers in de agrarische sector, handel, verwerking, retail en horeca slaan de handen ineen om producten uit Flevoland meer op de kaart te zetten. Op woensdag 21 februari vindt in Lelystad de startbijeenkomst plaats van de nieuwe vereniging Flevo Food. Zeven ondernemers die actief zijn op het gebied van voedsel, richtten onlangs de vereniging op. Zij nodigen andere Flevolandse ondernemers uit om naar de startbijeenkomst te komen.

Eén van de oprichters en tevens secretaris van Flevo Food is Nicole Smits van Fruithal Smits in Zeewolde. Ze legt uit dat Flevoland nog weinig bekende streekproducten heeft en dat daardoor consumenten te weinig weten welke producten uit deze streek komen. Door het ontwikkelen van een streekmerk met bijbehorend logo, hoopt Smits dat consumenten meer bekend raken met Flevolandse producten. Binnen Flevo Food zijn ondernemers uit de hele keten verenigd,  waardoor het streekmerk op de producten straks door de hele keten zichtbaar zal zijn.
Daarnaast biedt de samenwerking tussen de verschillende partners in de keten een goede basis voor overleg met overheden, onderwijs en andere partijen. Flevolandse voedselproducten hebben nu één gezicht.
De startbijeenkomst vindt plaats op woensdag 21 februari van 14.30 uur tot 18.00 uur bij Boer Kok, Meerkoetenweg 9 in Lelystad. Tijdens deze bijeenkomst horen de Flevolandse ondernemers meer over de activiteiten van de vereniging en wat leden van de vereniging samen kunnen bereiken. Ook zijn er twee sprekers die dit vanuit de praktijk laten zien. Marketingconsultant Edwin Vels gaat spreken over trends in voedselconsumptie. Colinde de Nijs van Restaurant Le Mirage in Emmeloord vertelt over koken met streekproducten in haar restaurant en laat de voedselondernemers proeven wat ze hiermee bedoelt. Aanmelden kan via info@flevofoodnetwerk.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 13 februari 2018 - 15:20