Onderzoekers van de universiteit van Chili hebben een nieuwe Fuji-variant ontwikkeld die zoeter is en daarmee voldoet aan de eisen voor de Aziatische markt. In november worden de eerste bomen op praktijkbedrijven geplant, zodat vanaf 2013 de eerste proefzendingen met de nieuwe appel gedaan kunnen worden. Vanaf 2016 moet de appel commercieel beschikbaar zijn.

Daarnaast zijn Chileense onderzoekers bezig met het ontwikkelen van een Fuji-appel met rood vruchtvlees. Deze appels zouden een hoger gehalte aan vitamine A en antioxidanten bevatten. Dit laatste onderzoeksproject begon in november 2011 en heeft een looptijd van drie jaar.

 

Chileense exporteurs richten zich meer en meer op de Aziatische markt en het Midden-Oosten. Inmiddels wordt 60 procent van de Chileense Fuji naar deze markten geëxporteerd. Fuji is favoriet in deze bestemmingen vanwege de zoete smaak en omdat de appel vrij is van licentierechten.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 19 juni 2012 - 18:00