Deze week is het de Week van het Werkfruit . Om Werkfruit onder een breed publiek onder de aandacht te brengen is vanmorgen op de NS-stations Amsterdam Zuid-Oost, Leiden Centraal en Den Haag CS gratis fruit uitgedeeld. Diverse werkfruitleveranciers organiseren zelf ook promotie-acties. Zo liep Westfriesland Vers met een eigen loopgroep gehuld in fruitpakken op zondag 13 mei mee met de marathon van Hoorn.

Een van de deelnemers aan de marathon was Pieter Beerepoot uit Zwaag. Hij teelt op 3 hectare peer en op 2 hectare pruim en levert de productie hiervan deels aan Westfriesland Vers. Westfriesland Vers is een nog jong bedrijf dat fruit en groenten levert aan bedrijven en instellingen in West-Friesland dat zoveel mogelijk afkomstig is uit de regio. De hardlopers liepen de marathon overigens helemaal uit in de zware pakken in de vorm van een banaan en een gorilla.

Werkfruitleverancier Meneer Fruit houdt donderdag 31 mei in samenwerking met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds de Donderdag Gezonderdag. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds onderstreept daarmee het belang van fruit op het werk. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat werknemers het risico op kanker met een derde kunnen verlagen door gezond te eten en te leven.

 

Van de 69.000 bedrijven in Nederland met meer dan tien werknemers, bieden circa 13.000 bedrijven Werkfruit aan.

 

Zie ook Facebook en Metro .

 

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 22 mei 2012 - 19:30