De Mechanisatiecommissie van de NFO Noord-Holland organiseert  op vrijdag 13 juni 2014 de Noord-Hollandse Fruitteeltdag. Het thema is “Fruitteelt in beweging”. Veel bedrijven uit de regio maar ook van daar buiten zullen op deze dag hun noviteiten laten zien. Op deze jaarlijkse beurs bent u vanaf 13.00 uur van harte welkom. Een ruim aantal standhouders (toeleveranciers en dienstverleners) zal u deze middag van de nodige informatie voorzien.

Dit jaar is er wederom een ochtendprogramma samengesteld. Vanaf 10.00 uur ontvangen wij u met koffie bij Transportbedrijf Hoek, Driebanweg 2 te Hem en om 10.30 uur vertrekken we per auto naar het bedrijf van Fa. Gebroeders P. en J. van der Gulik, Westerwijzend 85 te Hoogkarspel. Tijdens de werktuigendemonstratie op dit bedrijf zullen o.a. verschillende spuitmachines gedemonstreerd en eigen vindingen getoond worden. Er is deskundige teeltbegeleiding aanwezig om een rondgang op het bedrijf te maken waarbij de teeltaspecten van fruit aan bod komen. Aan het eind van de ochtend gaan we terug naar Hoek. Bij Hoek is catering aanwezig.

 ’s Middags is het tijd om de beurs te bezoeken.
Om 14.30 uur is er een presentatie door Rik de Werd en Frank Schoorl.
Onderstaande onderwerpen komen aan bod.
–    Fosfaatbemesting en de relatie stikstof-perenbladvlo.
–    Peren succesvol lang bewaren in een notendop.
–    Mogelijkheid deelname project “Voorspellen Bewaarbaarheid”. Dit project richt zich op bewaarkwaliteit en bewaarrot.
–    Fruittelers gaan voor schoon water. Korte toelichting bij een eenvoudige kunststof wasplaats voor de spuit.

Op deze dag kunnen telers uit het hele land kennis maken met vele nieuwe inzichten en ontwikkelingen in de fruitteelt. Het is een plek waar u collega’s kunt ontmoeten om over deze boeiende sector te spreken.

Toegang en parkeren zijn gratis.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 3 juni 2014 - 17:51