De NFO en Koninklijke Fruitmasters Groep houden woensdag 6 en donderdag 7 juni dé Fruitteelt Vakbeurs. De beurs toont de laatste noviteiten in de moderne, professionele fruitteelt. Het accent ligt op de mechanisatie. De mechanisatiebedrijven tonen hun nieuwste, ook elektrisch aangedreven hoogwerkers, GPS-gestuurde voertuigen die fruit kunnen ophalen, spuitmachines en smalspoortractoren. Ook is een nieuwe mechanische snoeimachine te bekijken. Sorteermachinefabrikanten laten hun laatste nieuwigheden zien, van machines voor hardfruit, maar ook om kersen te sorteren, tot specifiek ontwikkelde randapparatuur. Wat betreft meststoffen en gewasbescherming ontbreken ook op dit gebied de nieuwste ontwikkelingen niet. Daarnaast zijn bijna alle boomkwekers vertegenwoordigd met de laatste informatie over de nieuwste conceptrassen. Wat gewasbescherming betreft is er een speciale stand vanuit de fabrikanten in gewasbeschermingsmiddelen over driftbeperking bij het gebruik van captan. En vanzelfsprekend ontbreken de adviesorganisaties, accountantskantoren en de coöperatieve afzetorganisaties niet.

Uiteraard zijn de organisatoren, Fruitmasters en de NFO, op de beurs te vinden. In de stand van de NFO en de Fruitacademie kan eenieder zich verdiepen in de ontwikkelscan die de scholingsconsulente demonstreert en zij presenteert het nieuwe cursusprogramma. Kortom, de Fruitteelt Vakbeurs is voor ieder die werkzaam is in de fruitteelt of in de periferie ervan, een bezoek meer dan waard!

Deze door de Federatie Agrotechniek erkende beurs, wordt dit jaar voor de vierde keer in Expo Houten georganiseerd. Deze locatie ligt direct aan de A27, vlak onder Utrecht en is zeer goed met de auto te bereiken. De totale oppervlakte van de beurs bedraagt 6.600 m2. Aan deze beurs, die specifiek is gericht op de professionele fruitteeltsector, zijn ruim 100 standhouders aanwezig. Op beide beursdagen is de Fruitteelt Vakbeurs geopend van 13.00 uur tot 22.00 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis.

Dit bericht is geplaatst op maandag 4 juni 2012 - 10:00