De NFO en de Koninklijke Fruitmasters Groep presenteren op woensdag 22 en donderdag 23 januari dé Fruitteelt Vakbeurs. Deze door de Federatie Agrotechniek erkende beurs, wordt dit jaar voor de vijfde keer in Expo Houten gehouden. Deze locatie ligt direct aan de A27, vlak onder Utrecht en is zeer goed met de auto te bereiken. De totale oppervlakte van de beurs bedraagt 6.850 m2. Aan deze beurs, die specifiek is gericht op de professionele fruitteeltsector, zijn 112 standhouders aanwezig, van wie er negentien voor het eerst deelnemen. Tevens zijn er meer buitenlandse inzenders dan voorheen. Wat oppervlakte en aantal deelnemers betreft is dit de grootste Fruitteelt Vakbeurs die er tot nu toe gehouden is. De beurs toont de laatste noviteiten in de professionele fruitteelt. Het accent ligt op de mechanisatie.

Op beide beursdagen is de Fruitteelt Vakbeurs geopend van 13.00 uur tot 22.00 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis. Op veler verzoek is de beurs van juni naar januari verplaatst. Dit past beter in de agenda van zowel de bezoekers als de standhouders. Ook speelde mee dat door deze verplaatsing er een betere spreiding is van de activiteiten in de fruitsector gedurende het jaar.

De mechanisatiebedrijven tonen hun nieuwste, ook elektrisch aangedreven, hoogwerkers die in de hal rijdend gedemonstreerd worden. Demonstraties volgen er ook van GPS-gestuurde voertuigen die fruit kunnen ophalen, spuitmachines en smalspoortractoren. Apparatuur, GPS gestuurd, om plantgaten en palen te zetten zal eveneens te zien zijn. Sorteermachinefabrikanten laten hun laatste noviteiten zien. Van nieuwe machines voor hardfruit en het sorteren van kersen tot specifiek ontwikkelde randapparatuur. Wat betreft meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen ontbreken ook de nieuwste ontwikkelingen niet.

Daarnaast zijn vrijwel alle boomkwekers vertegenwoordigd met de laatste informatie over de nieuwste (concept)rassen. En vanzelfsprekend ontbreken de adviesorganisaties, diverse accountantskantoren en de coöperatieve afzetorganisaties niet. De organisatoren, Fruitmasters en de NFO, zijn uiteraard ook te vinden op de beurs. In de stand van de NFO en Fruitacademie (stand nr 55, direct bij de ingang) kunt u NFO-medewerkers en -bestuursleden spreken. Ook treft u het nieuwe cursusprogramma aan, een overzicht met relevante netwerksites en opleidingen en informatie over het project: Telers in bloei. De NFO zoekt hiervoor ‘ ‘Fruittelers met lef’.

Kortom, de Fruitteelt Vakbeurs is voor ieder die werkzaam is in de fruitteelt of in de periferie ervan, een bezoek meer dan waard!

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 24 januari 2014 - 14:15