Nadat vorig jaar de omzet van boerderijwinkels meer dan verdubbelde is de omzet ook dit jaar blijven stijgen. Corona lijkt definitief voor een herontdekking én herwaardering van lokaal voedsel te hebben gezorgd.
Vanaf het begin van de coronacrisis, vanaf week 13 tot en met 40 van 2020, realiseerden boerderijwinkels een omzet van 97 miljoen euro. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dit jaar steeg de omzet verder naar 116 miljoen euro, meldt Nieuwe Oogst op basis van GfK-onderzoek.

De verwachting van veel winkeliers en experts was dat de omzet dit jaar weer wat zou terugvallen. Maar niets is minder waar, ziet consultant Eric Harmsen van GfK. Alleen medio dit jaar was een korte omzetdaling te zien ten opzichte van een jaar eerder. Harmsen: “Maar daarna is de groei weer aangetrokken ten opzichte van heel goede periodes vorig jaar.”

Fruitteler en voorzitter van coöperatie Landwinkel herkent zich in het beeld dat GfK schetst van de markt. Coöperatie Landwinkel noteert zo’n 15 procent groei dit jaar.

Bron: nieuweoogst.nl

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 30 november 2021 - 15:30