Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf onderschatten over het algemeen het risico dat ze lopen om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit, terwijl één op de acht ondernemingen er in haar onderneming al mee te maken heeft gehad. Die waarschuwing gaf misdaadverslaggever Peter R. de Vries op een door Rabobank Zeeuws Vlaanderen georganiseerd seminar voor ondernemers over cybercriminaliteit afgelopen maandag in Terneuzen.
Behalve door Peter R. de Vries, werden de ondernemers ook bijgepraat door hack-adviseur Hong Gie Ong, door Pim Takkenberg van cyberbeveiligingsbedrijf Cyber Security Nordwave en door de officier van justitie op dit terrein Yolanda van Setten.
Juist sinds de grote ondernemingen zich beter beveiligd hebben tegen cybercrime, vindt een verschuiving plaats naar hack-aanvallen op MKB’ers, waarschuwde De Vries. MKB’ers moeten zich realiseren dat ze een makkelijke prooi zijn voor hackers en allerlei vormen van cybercriminaliteit. Het is naïef om te denken dat je bedrijf niet interessant is voor internetcriminelen. Door ‘in te breken’ op je smarthphone, i-pad of computer, kunnen belangrijke bestanden ontoegankelijk worden, klantenbestanden gestolen worden en kan de hacker toegang verkrijgen tot creditcardgegevens of internetbankieren.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 14 april 2016 - 14:29