Ondanks dat de weersomstandigheden tijdens de bloei niet optimaal waren, ziet het er toch naar uit dat Sweet Sensation minimaal het oogstvolume van afgelopen seizoen, rond de 4.100 ton, haalt. De maat van deze rode peer zal wat grover zijn. De kwaliteit aan de boom ziet er vooralsnog prima uit. Dit komt mede doordat slechts weinig percelen getroffen zijn door hagel. The Greenery verwacht hierdoor een nog hogere pack-out Sweet Sensation voor de telers.

Door het onderscheidende karakter van Sweet Sensation, ondersteund door diverse marketingcampagnes, ziet The Greenery dat de vraag zowel nationaal als internationaal jaarlijks toeneemt. Door de hogere pack-out en het grotere volume is er voor de telers vorig jaar een uitstekend resultaat behaald. De afzetorganisatie verwacht dit ook het komende seizoen te realiseren.

Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen is er meer areaal nodig. Door de behaalde resultaten constateert The Greenery dat er dit en volgend jaar Sweet Sensation wordt aangeplant. Er is echter nog voldoende ruimte om meer areaal aan te planten. Telers die interesse hebben om Sweet Sensation aan te planten kunnen contact opnemen met Bert Wilschut, e-mail: b.wilschut@thegreenery.com. Al met al kijkt The Greenery uit naar een goed seizoen voor zowel telers als afnemers.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 16 augustus 2016 - 08:08