Appel is de meest populaire fruitsoort in het bio-segment in Oostenrijk. Het Alpenland is na Südtirol en Duitsland de derde grootste producent van bio-appels in de EU. De productie is de laatste jaren meer dan verdubbeld en kwam in 2014 uit op bijna 15 miljoen kg. Dat is 14 procent van de Europese biologische appelproductie. Topaz (4.948 ton) is de meest populaire appelsoort, gevolgd door Gala (3.797 ton), Braeburn (2.000 ton)  en Golden Delicious ( 1.188 ton). Bijna de helft van de productie wordt geëxporteerd, met name naar Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Alleen Südtirol exporteert binnen de EU meer biologische appels.
Ook wat betreft consumptie doen biologische appels het goed in Oostenrijk. Van alle appels die worden gegeten is 4,6 procent een biologisch geteelde appel. Uit GfK-onderzoek blijkt dat tussen september 2013 en augustus 2014 in Oostenrijk 5,4 miljoen kg biologische appels van eigen bodem zijn geconsumeerd. 
Naast verse consumptie wordt circa 15 procent van de productie verwerkt in onder andere muesli, appelchips, sap en thee. Sterk in opkomst is de verwerking in babyvoeding.  

Klik hier voor de GfK-cijfers, let op: de eerste twee grafieken gaan over consumptiecijfers, de derde grafiek betreft productiecijfers.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 3 februari 2015 - 15:23