Het Ctgb wil graag van telers leren wat nog verbeterd kan worden op het gebied van gewasbescherming en nodigt hen uit voor een speeddate. Ook fruittelers zijn van harte welkom.
Om voldoende voeling met de praktijk te houden, gaan Ctgb-medewerkers met regelmaat op excursie naar teeltbedrijven. Telkens komt dan maar één sector aan bod. In de zoektocht naar manieren om efficiënter en in korte tijd met meerdere sectoren tegelijk te spreken, komt het Ctgb nu met speeddates met telers. De speeddates zijn een aanvulling op de bestaande bedrijfsbezoeken.
Tijdens de speeddate krijgen telers gelegenheid met vier of vijf beoordelende medewerkers van het Ctgb te praten over hoe zij gewasbeschermingsmiddelen gebruiken en wat zij missen. Het Ctgb wil graag antwoorden op vragen als: Hoe lezen telers het etiket en de gebruiksvoorschriften, Zijn die duidelijk genoeg? Wat ontbreekt nog voor een geïntegreerde teelt of kleine toepassingen? En, sluiten beoordeling, beoordelingseisen en gebruik voldoende op elkaar aan?
De speeddates vinden in maart plaats op het Ctgb-kantoor in Ede (reiskosten worden vergoed). Heeft u interesse, klik hier voor aanmelden.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 13 februari 2018 - 15:31