Van Wijk Fruit, het bedrijf van Anton, Nico en Wilbert van Wijk in ’t Goy houdt op vrijdag 24 maart een open middag. Tijdens de middag wordt de nieuwe Burg-(voor)sorteerinstallatie met Ellips-software gedemonstreerd en zal het informatiebord Kromme Rijn Boert en Teelt bewust worden onthuld.
Afgelopen winter is de sorteerinstallatie bij Van Wijk uitgebreid met voorsortering en is de camerakast op de bestaande sorteermachine vervangen. Burg Machinefabriek leverde de bufferkanalen en onderwatervullers voor appels en peren. De sorteertechniek op de bestaande Greefa-machine werd vervangen door een visionsysteem van Ellips. Daarmee kunnen appels en peren op uitwendige kwaliteit worden gesorteerd.
Het Eindhovense bedrijf Ellips is op zichzelf een wat minder bekende speler op de Nederlandse markt voor fruitsortering, maar levert al langer visionsystemen voor Perfect-sorteermachines en werkt wereldwijd samen met andere fabrikanten. Van Wijk Fruit is het tweede fruitsorteerbedrijf in Nederland waarbij de Ellips cameratechniek voor sorteren op uitwendige kwaliteit is ingebouwd op een bestaande sorteermachine.

Naast de sorteerinstallatie is er op de open middag ook aandacht voor het initiatief Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust. Bedrijven die meedoen aan Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust zijn niet per definitie bewuster of beter dan hun buren. Wel zijn de bedrijven nadrukkelijk visitekaartjes van de sector en spannen ze zich extra in om het verhaal van de sector aan omwonenden, recreanten en voorbijgangers te vertellen. Van Wijk Fruit is een maatschappelijk betrokken bedrijf en wil via social media communiceren over de fruitsector richting de consument.

De open middag duurt van 15.00 tot 17.00 uur. De onthulling van het informatiebord wordt rond 15.30 uur door een wethouder van de gemeente Houten verricht. Locatie is Van Wijk Fruit, Beusichemseweg 134a in ’t Goy. Iedereen is welkom.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 maart 2017 - 19:01