Profiteert u al van POP3?
Tussen maandag 2 december 2019 en vrijdag 7 februari 2020 kunnen landbouwers in de leeftijd tot en met 40 jaar weer een aanvraag indienen voor de Jonge Landbouwers Regeling. Zij kunnen eenmalig een financiële tegemoetkoming van maximaal 30% van de kosten aanvragen op een duurzame investering, zoals hagelnetten, regenkappen, zonnepanelen of een elektrisch aangedreven voertuig.
De regeling voor jonge landbouwers is een landelijke regeling, maar wordt per provincie opengesteld. Dat gebeurt in alle provincies op vrijwel dezelfde manier en in dezelfde periode. De eerste provincies – Flevoland en Noord-Holland – hebben de regeling al openbaar gemaakt. De verwachting is dat andere provincies snel zullen volgen.
Een aanvraag kan worden ingediend via het loket van RVO.

De Jonge Landbouwers Regeling is onderdeel van het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 POP3. De helft van het totaal beschikbare subsidiebedrag is afkomstig uit Europese middelen, de andere helft wordt door de provincies beschikbaar gesteld.

Profiteert u al van POP3?
In het kader van POP3 worden jaarlijks meerdere subsidieregelingen opengesteld, zoals de tegemoetkoming premie Brede Weersverzekering en Fysieke investeringen voor innovatie van agrarische ondernemingen. Daarnaast zijn er ook diverse provinciale regelingen.
Momenteel zijn de meeste regelingen gesloten, maar als u van plan bent komend jaar te investeren is het zinvol alvast eens te kijken naar de mogelijkheden. Veel regelingen zijn jaarlijks terugkerende subsidies.
Kijk op rvo.nl voor de mogelijkheden voor landelijke subsidies en links naar provinciale regelingen.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 19 november 2019 - 19:20