Tijdens de Landelijke Appelplukdag brachten circa 34 duizend mensen een bezoek aan de fruitboomgaarden. De Nederlandse Fruittelers Organisatie en de deelnemende fruitbedrijven blikken terug op een zeer geslaagd evenement voor jong en oud.

Tijdens de Appelplukdag van zaterdag 28 september hadden 31 deelnemende fruitbedrijven hun boomgaarden opengesteld voor bezoekers die zelf appels konden plukken.

Het doel van de Appelplukdag is bezoekers, vooral kinderen, te laten zien met hoeveel zorg ons Nederlands fruit vakkundig wordt geteeld en zo aan zijn lekkere smaak komt. Hiermee luiden we het nieuwe oogstseizoen in. De verse appels zijn weer volop verkrijgbaar. Op de meeste bedrijven hadden bezoekers de keuze uit pluk van diverse rassen appels maar ook van peren. Volle tassen en zelfs kruiwagentjes werden de boomgaarden uitgedragen en gereden. Gelukkig waren de weergoden dit jaar zeer gunstig gestemd, het was fantastisch weer om naar buiten te gaan.

De fruitoogst is dit jaar laat gestart vanwege de lang aanhoudende koude in het voorjaar. De warme zomer zorgde voor veel fruitsuikers, dus zoete smaak. Frisse nachten en zonnige dagen zijn goed voor de kleuring van appels. Het resultaat is een rode en smaakvolle appel. Dat wordt nog een tijdje nagenieten want op een koele droge plek kunnen consumenten verse appels en peren wel een aantal weken bewaren. Enkele bezoekers hadden zelfs het deeg voor de appeltaart al in huis gehaald.

Naast de zelfpluk boden de bedrijven een veelvoud van activiteiten aan. Het rijden in de pluktrein was weer een geweldige ervaring en velen deden zich tegoed aan de diverse proeverijen. Aan het eind van de zonnige dag hadden veel bezoekers een gezonde blos op de wangen en een appeltje voor de dorst. Gezond, leuk en lekker zo’n uitje naar de boomgaard.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 1 oktober 2013 - 09:00