Bij diverse aan de fruitsector gerelateerde bedrijven zijn mensen vertrokken en nieuwe mensen aangesteld. Een beknopt overzicht van de belangrijkste personele wisselingen:

  • LTO Nederland krijgt per 1 januari 2019 een nieuwe directeur: Hans van den Heuvel.
  • Het Italiaanse VOG heeft sinds 28 november in de persoon van Walter Pardatscher een nieuwe directeur.
  • Bij Rabobank krijgt directeur Agi & Food Ruud Huirne per 1 januari 2019 een andere functie.

De nieuwe LTO-directeur Van den Heuvel volgt per 1 januari Jan Claassen op. Van den Heuvel was de afgelopen jaren Manager Beleid & Communicatie van brancheorganisatie VBO Makelaar.

Het Italiaanse VOG heeft eind november afscheid genomen van Gerhard Dichgans, die als directeur jarenlang het boegbeeld was van deze organisatie. Dichgans had zijn vertrek, vanwege pensioen, een jaar geleden al aangekondigd. Zijn opvolger Walter Pardatscher is zelf appelteler en directeur van een van de coöperaties binnen de VOG-koepel.

Directeur Agri & Food van de Rabobank Ruud Huirne krijgt een andere rol binnen de bank omdat zijn functie komt te vervallen. Huirne wordt vanaf 1 januari special advisor Duurzame Landbouw binnen de bank. Hij gaat dat doen op parttime basis. Daarnaast gaat hij aan de slag als ondernemer in zijn familiebedrijf op het gebied van duurzame energie. Een deel van zijn werkzaamheden wordt overgenomen door Carin van Huët. Zij is hoofd sectormanagement.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 6 december 2018 - 16:15