Op het jaarlijkse Deutscher Obst & Gemüse Kongress (DOGK) dat door AMI en enkele partners vrijdag  18 september in Düsseldorf werd gehouden, troffen marktanalisten, handelaren en supermarktinkopers elkaar en wisselden zij ervaringen uit. Over het  lopende seizoen voor hardfruit overheerste onder de congresbezoekers een positieve stemming.
Helmuth Hübsch van het Duitse consumentenonderzoeksburo GFK meldde dat bij een gelijkblijvend prijsniveau de consumptie van fruit in het algemeen weliswaar is gestegen met  3,3%, maar dat de consumptie van appels nagenoeg gelijk bleef.
Vers fruit kostte in de Duitse supermarkten in de maanden januari tot en met juni al drie jaar op rij een gemiddelde van € 1,92 per kg. Hardfruit kostte gemiddeld 1,47 euro per kg, maar appels kostten gemiddeld slechts € 1,31 per kg.
Biologische appels zitten in Duitsland in de lift. In de eerste helft van dit jaar groeide het marktaandeel bio-appels naar 4%. Ze kostten in de supermarkt het dubbele van traditioneel geteelde appels, namelijk € 2,62. Dat blijkt uit de meest recente cijfers die Hübsch presenteerde.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 22 september 2015 - 15:16