Wageningen UR en Fruitconsult hebben een samenwerkingscontract getekend waarbinnen Fruitconsult in opdracht van Wageningen UR het dagelijks beheer van de proefboomgaard bij PPO in Randwijk zal gaan verzorgen. Dat maakten beide partijen vorige week bekend. Door de samenwerking borgt Wageningen UR de beschikbaarheid van een goede fruitboomgaard voor proeven voor onderzoek en demonstratie.
Fruitconsult is verantwoordelijk voor de reguliere verzorging van fruitpercelen en voor het onderzoek blijft de verantwoording bij PPO, waardoor de onafhankelijkheid gewaarborgd blijft.
Jan Peeters, directeur van Fruitconsult: “Fruitconsult is voornemens om de hele proeftuin, ook de braakliggende stukken in te planten. Daarop komen demo’s en eenvoudige proeven te liggen, waardoor de proeftuin het karakter terugkrijgt van de oude proeftuinen Zeewolde en Numansdorp.” De financiering van een deel van de proeftuin willen Fruitconsult en PPO realiseren via vrijblijvende donaties voor “Vrienden van Proefbedrijf PPO Randwijk”.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 4 februari 2014 - 19:26