Boomkwekerij Fleuren mag zich sinds afgelopen vrijdag ‘Hofleverancier’ noemen. Han en Corine Fleuren kregen de oorkonde behorende bij dit predicaat uitgereikt door de Limburgse gouverneur Emile Roemer. Zaterdag en zondag werd het honderdjarig jubileum van de vruchtboomkwekerij uitgebreid gevierd.

Fot: Provincie Limburg

“Dat we het predicaat Hofleverancier kregen toegekend, was een enorme verrassing. Echt overweldigend”, zegt Corine Fleuren, die samen met haar man Han aan het roer van het bedrijf staat. “We zijn vooral trots en dankbaar, zeker omdat het niet eenvoudig is om dit predicaat te verkrijgen. Dit is echter geen prestatie van ons alleen, maar van ons hele team.”

Het bedrijf vierde dit weekend haar honderdjarig bestaan, met een speciaal feestweekend. Op zaterdag was er, op de locatie in Helden, een open dag voor relaties. Zo’n driehonderd genodigden, waaronder fruittelers uit binnen- en buitenland, bezochten het bedrijf. Op zondag werd de locatie opengesteld voor consumenten en vormde deze het toneel voor het LEF Foodfestival. Op deze dag werden zo’n vierduizend bezoekers verwelkomd.

Boomkwekerij Fleuren werd in 1922 opgericht door Henri Fleuren. In 1972 nam Karel Fleuren het stokje over en sinds 2003 runnen Han en Corine Fleuren het bedrijf. Boomkwekerij Fleuren levert jaarlijks zo’n 1,5 miljoen fruitbomen af, voornamelijk tweejarige bomen. Zo’n 60 procent hiervan zijn appelbomen – met name op M9-onderstammen -, 30 procent kersenbomen op Gisela 5-onderstammen en nog verschillende peren- en pruimenbomen. De bomen worden behalve in Nederland, ook opgekweekt in Duitsland en Servië. Ze worden geleverd aan fruittelers in ruim dertig landen.

In 2010 begaf Fleuren zich met Minitree op de consumentenmarkt en de afgelopen jaren werden diverse dochterbedrijven opgericht met een focus op precisielandbouw.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 30 augustus 2022 - 16:53