Op donderdag 16 en vrijdag 17 augustus 2018 vinden de Open dagen op Proeftuin Randwijk plaats. De organisatie is in handen van Fruitconsult, NFO, CAF en WUR. Ook dit jaar kunt u weer deelnemen aan rondleidingen, demonstraties bekijken en de bedrijvenmarkt bezoeken. Voor supporters en sponsoren van Proeftuin Randwijk is de toegang gratis. Andere belangstellenden betalen € 20 per persoon. Dit is inclusief een hapje en een drankje. Op donderdag de 16e bent u vanaf 14:30 uur welkom en vanaf 15:15 uur beginnen de rondleidingen.

Grootfruit rondleidingen en demo’s
Enkele highlights zijn: nieuwe perenrassen, teelt van het appelras Magic Star, de biologische perenteelt, nieuw kennis over oorwormen, dunning bij appel, en het project humistatus bij Conference.
Vanaf 19:15 uur volgen er demonstraties met aandacht voor  ontwikkelingen in spuittechniek, precisie wortelsnoei op basis van gegevens die zijn opgehaald met drones, sensortechniek voor bloei- en vruchtdetectie en kleurbevordering door mechanisch “blad plukken”.

Kleinfruit rondleidingen
Kleinfruit neemt dit jaar een prominente rol in met het nieuwe Houtig Kleinfruit Centrum (HKC) dat sinds dit voorjaar op de proeftuin gevestigd is. Voor kleinfruittelers begint de rondleiding om 17.15 uur met als onderwerpen: de suzuki-fruitvlieg,  de bramengalmijt, de bemesting van frambozen en plantgatbehandeling bij de teelt van rode bessen.
Klik hier voor het volledige programma.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 24 juli 2018 - 20:33