In aanloop naar de Landelijke Fruitplukdagen draait de publiciteitsmachine van de NFO weer op volle toeren. Vanaf komende week wordt de landelijke pers benaderd, verschijnen er artikelen in de magazines Leef! (oplage 1,3 miljoen) en Buitenleven (reportage van 5 deelnemende bedrijven) en worden de dagen aangekondigd op Facebook, anwb.nl en smulweb.nl (bij recepten met appel en peer).
Uiteraard is er ook vanuit De Fruitigste aandacht voor de Landelijke Fruitplukdagen.

Om de sector, en ook de fruitplukdagen, te promoten maakte de NFO drie bedrijfsreportages om zo een breder publiek bekend te maken met de sector. De artikelen zijn verschenen in de regionale kranten Stad Tiel, Stad Buren, Nieuwsblad Geldermalsen, Culemborgse Courant, Houtens Nieuws, Bunniks Nieuws en, Wijks Nieuws. Lees ook de reportages over bramen van De Sikkert van Aart van Wijk in Opijnen, pruimen van Wilco van Kranenburg in Buurmalsen en appels van Nieuw Slagmaat van de familie Van der Maat in Bunnik.

Aan de Landelijke Fruitplukdag op de zaterdagen 15 en 22 september doen in totaal 40 bedrijven mee. Ook op andere data organiseren fruitbedrijven plukdagen, waardoor het totaal aan deelnemende bedrijven nog hoger uitkomt.
Naast de landelijke publiciteit zijn de bedrijven door de NFO voorzien van posters, flyers en conceptpersberichten.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 28 augustus 2018 - 17:49