Dit jaar doen er 36 fruitbedrijven mee aan de Landelijke Appelplukdag. De NFO-Kringen vergoeden dit jaar voor leden de deelnemersbijdrage van € 150,-.
De fruitbedrijven krijgen speciale Appelplukdag-tasjes en een vrolijk stickervel met achterop een recept. Ook worden zij vermeld op de vernieuwde website www.landelijkeappelplukdag.nl. Deze website trok vorig jaar alleen al in september 20.000 bezoekers. Op de website staan ook de andere plukdata van de deelnemers vermeld.

De NFO zorgt voor een concept-persbericht dat deelnemers kunnen opsturen naar de lokale pers. Verder liften deze bedrijven mee op de landelijke publiciteit, zowel in geschreven pers als op social media. Dat zijn o.a. aankondigingen in het magazine Kek Mama, op Kidsproof.nl (een veelbezochte uitagenda onder jonge gezinnen) en vermelding in het ledenblad van de ANWB, de Kampioen.

Door samenwerking met de ANWB zijn op 10 fruitbedrijven ook vrijwilligers van de ANWB actief om te helpen de Landelijke Appelplukdag in goede banen te leiden. De Landelijke Appelplukdag wordt gezien als leuk en laagdrempelig evenement, ook zeer populair onder gezinnen met jonge kinderen, en geeft de fruitsector als geheel een mooie uitstraling! De NFO bedankt de deelnemende fruitbedrijven.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 7 september 2017 - 19:21