De jaarlijkse Kennisdag van NFO, PPO en PT staat weer voor de deur. Vrijdag 22 november staat op de Kennisdag 2013 de vraag centraal hoe we met onze rassen voor toegevoegde waarde kunnen zorgen. Voor dit thema is gekozen omdat de concurrentiepositie van de Nederlandse fruitteeltsector direct afhankelijk is van toegevoegde waarde. We moeten ons onderscheiden ten opzichte van andere fruitproducenten. Toegevoegde waarde creëren op de markt wordt sterk bepaald door de rassen die we telen, de kwaliteit van het product en de (concept) benadering richting de afzetmarkten.

We hebben daarom diverse marktpartijen verzocht een pleidooi te houden voor verscheidene rassen. Vanuit het perspectief van de markt en de toegevoegde waarde voor de Nederlandse teler worden op de Kennisdag acht appel- en perenrassen en hun marktbenaderingen belicht. Ook krijgt u een inkijk in de pijplijn van nieuwe rassen. Bij houtig kleinfruit en steenfruit wordt dit thema deels doorgetrokken; bij houtig kleinfruit wordt een nieuw frambozenras belicht en bij steenfruit komt de abrikoos over de horizon ‘schijnen’.

In de lezingen komen verder diverse actualiteiten aan bod zoals de Suzuki-fruitvlieg, hydrocooling en strategieën tegen schurft vanuit de Bodensee.

Naast de lezingen presenteert PPO Fruit diverse onderzoeksresultaten op posters en zijn in de stands vele rassen te bewonderen.

In totaal worden er maar liefst 24 lezingen gehouden, wordt een twintigtal onderzoeksposters gepresenteerd en zijn er twintig stands waarin u in contact kunt komen met toeleveranciers.

Het is duidelijk dat u op de Kennisdag weer volop kennis tot u kunt nemen. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om te netwerken met collega’s en toeleveranciers. Kortom, het wordt een Kennisdag met toegevoegde waarde voor u als bezoeker, voor uw product en voor de fruitsector. In mijn ogen kunnen we nooit genoeg praten over het realiseren van meer toegevoegde waarde aan ons product. De NFO, PPO en PT hopen u dan ook massaal te mogen begroeten.

Dit bericht is geplaatst op maandag 18 november 2013 - 13:18