Vanaf 1 januari 2015 is de nieuwe regeling piekarbeid van toepassing. De spelregels zijn tijdens de werkgeversbijeenkomsten in maart besproken en kunt u nalezen in de handleiding piekarbeid van het BPL. Op de websites van de Werkgeverslijn en NFO kunt u terecht voor een overzicht van meest gestelde vragen en antwoorden over de regeling piekarbeid en voor een voorbeeld arbeidsovereenkomst voor piekarbeiders.
Op basis van het reglement is het mogelijk om een werknemer aan het begin van het jaar aan te nemen als reguliere werknemer en pas later in het jaar als piekarbeider. Er moet dan minimaal zes maanden tussen de twee dienstverbanden zitten. En de werknemer mag in de tussentijd niet bij een andere werkgever als piekarbeider hebben gewerkt.
Voor wat betreft het afmelden van een piekarbeider geeft BPL het volgende aan: ‘Als de aanmelder de startdag van het dienstverband invult, verschijnt op het scherm een automatische einddatum. Deze is standaard acht weken nadat het piekarbeiddienstverband is ingegaan. De maximale duur van de regeling piekarbeid is namelijk acht weken. Hier kan ook de afmelddatum worden aangepast.’ Wanneer u de einddatum op een later moment wilt aanpassen dient u hiervoor telefonisch of per e-mail contact op te nemen met BPL.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 7 april 2015 - 17:46