Het spetterde hier en daar flink, maar de stemming onder de bezoekers van de Landelijke Appelplukdag, afgelopen zaterdag, had daaronder niet te lijden. Dat is de algemene indruk van een opnieuw geslaagde dag, waarop de deelnemende bedrijven zich weer van hun beste kant lieten zien.
Van het bekijken van oude trekkers tot demonstraties kransen maken, springkussens en de verkoop van bijenvriendelijke planten: fruittelers haalden alles uit de kast om het bezoekers van de Landelijke Appelplukdag zoveel mogelijk naar de zin te maken. Omdat iedere ondernemer het weer anders aanpakt, is het bovendien leuk meerdere bedrijven te bezoeken. Een traditionele activiteit die bijna op elk bedrijf plaatsvindt, is de rondrit door de boomgaard. Vooral voor ouders met jonge kinderen is dit vaak een hoogtepunt, uiteraard naast het zelf mogen plukken en in tassen stoppen van appels en peren.
NFO-voorzitter Michiel Gerritsen bezocht twee van de deelnemende bedrijven en reageert enthousiast op de inzet van de deelnemende bedrijven: “Het is een echte pr-manifestatie voor de fruitsector, die veel vraagt van maar ook veel brengt aan de ondernemers en hun hulpkrachten. Hulde aan de deelnemers aan deze Landelijke Appelplukdag!”

De NFO heeft nog geen volledige inventarisatie van alle deelnemers, maar fruittelers zijn overwegend positief over de bezoekersaantallen. Ook de inzet van de ANWB-vrijwilligers werd over het algemeen als positief ervaren.

Klik hier voor een foto-impressie van de Landelijke Appelplukdag.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 19 september 2017 - 19:55