René Bal is binnen het team Fruitteelt van Delphy benoemd als teammanager. Hij volgt hiermee Gerard Kievit op. In onderling overleg zijn Gerard Kievit en Delphy overeengekomen dat Kievit een nieuwe uitdaging buiten Delphy zal aanvaarden. David van de Graaf zal na het afronden van zijn hbo-opleiding fulltime aan de slag gaan als adviseur fruitteelt.

Met het aantreden van René Bal zet team Fruitteelt een nieuwe aanpak uit. Het Delphy-team wil haar leidende positie op het gebied van gebruik van data in de fruitteelt verder uitbouwen. Daarbij speelt het Quality Monitoring System  (QMS) een belangrijke rol. Binnen QMS word de teelt met behulp van weer- en perceelsdata geoptimaliseerd. Ook op het gebied van high tech (spectraalbeelden, data, opstellen prognoses en perceelsverbetering) wil Delphy verdere stappen zetten. Team Fruitteelt werkt hierbij samen met diverse partners, waaronder het bedrijf IFV uit Engeland.
Uiteraard blijft team Fruitteelt zich richten op het adviseren van fruittelers in het binnen- en buitenland. Ook de samenwerking met klanten en partners om op de bedrijven door middel van proeven praktijkkennis te ontwikkelen, blijft.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 14 november 2017 - 17:41