Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) verhoogt omstreeks juni 2018 het benodigde niveau eHerkenning van 2+ (EH2+) naar niveau 3 (EH3) voor mijn.RVO.nl. Om na juni in te loggen op bijvoorbeeld rvo.nl is dus een upgrade naar EH3 noodzakelijk. Het invullen van de gecombineerde opgave in mei kan dus nog met het huidige 2+ niveau. Medio 2018 maken de volgende overheidsinstanties gebruik van EH3: mijnrvo.nl, KvK, UWV, Belastingdienst, RDW en DUO.

Verschillende aanbieders
NFO-leden hebben al een Z-login account (voor nieuwsbrieven en AMI-bericht), meestal hebben zij ook hun eHerkenning via deze module lopen, klik hier voor meer info over Z-login en EH3. Er zijn meerdere aanbieders van eHerkenning, overleg dus even met uw aanbieder wat er nodig is om naar EH3 te upgraden. Via de eHerkenning site kunt u direct een upgrade uitvoeren. De inlogprocedure blijft verder hetzelfde (gebruikersnaam, wachtwoord en vervolgens een code die naar je mobiel wordt verzonden). De jaarlijkse kosten van EH3 zijn op jaarbasis circa € 10,- duurder dan EH2+.

Waarom naar niveau 3?
Omdat niveau 3 veiliger en betrouwbaarder is dan reeds bestaande inlogsystemen en eHerkenning op lagere niveaus. De samenleving wordt te vaak geconfronteerd met identiteitsfraude, lekken van persoonlijke informatie. Overstappen op eHerkenning niveau 3 maakt online zaken doen een stuk veiliger.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 3 april 2018 - 10:58