Landwinkel en groothandel Postuma AGF gaan samenwerken. Beide partijen hebben elkaar gevonden en gaan gebruik maken van elkaars kracht. Voor de 87 Landwinkel-ondernemers (waaronder 40 fruittelers) betekent dit een verbetering in de logistieke mogelijkheden en geeft het meer mogelijkheden in afname van aardappels, groenten en fruit. Beide zien het als een win-win situatie. Daarnaast start Landwinkel ook een samenwerking met brancheorganisatie AVN (Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland), die zich richt op agf-specialisten. Deze samenwerking zal zich richten op kennisoverdracht en trainingen speciaal toegespitst op de Landwinkels en hun unieke concept.

“Postuma AGF is als groothandel in groente en fruit gespecialiseerd in het dagelijks leveren van dagverse producten. Voor de Landwinkels betekent dit dat zij door onze samenwerking met Postuma AGF dagelijks aangeleverd kunnen krijgen.

Postuma AGF gaat zowel de dagverse producten als de overige Landwinkelproducten bezorgen. Dat scheelt één vrachtwagen op de weg, wat uiteraard beter is voor het milieu. Voor de Landwinkel Coöperatie betekent de samenwerking een uitbesteding van de distributie en opslag, waarvoor de huidige op- en overslaglocatie in Veenendaal op termijn verplaatst zal worden naar Postuma AGF.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 14 juni 2022 - 17:02