Ruim een half miljoen basisschoolleerlingen ontvangen deze week via het Schoolfruit-programma een Nederlandse appel als tussendoortje. Ook brengt het Steunpunt Schoolfruit in haar nieuwsbrief aan leerkrachten De Fruitigste-filmpjes met prijsvraag onder de aandacht, en vraagt hen deze te laten zien aan de leerlingen. Ook krijgen de kinderen deze week een lespakket met een quiz over de Nederlandse appel.
De prijsvraag van De Fruitigste sluit helemaal aan bij de opvattingen van Steunpunt Schoolfruit om kinderen te stimuleren meer fruit te eten. Het steunpunt werkt op verzoek van de NFO dan ook graag mee om De Fruitigste-campagne onder de aandacht te brengen bij leerlingen. Speciaal rondom deze actie heeft het steunpunt ook met hun acht leveranciers afgesproken om in de startweek in hun pakket Nederlandse appels te leveren aan scholen. Uiteraard vindt de NFO dat Nederlandse appels nog veel vaker in het pakket mogen worden opgenomen.

Ruim 3.000 Nederlandse basisscholen hebben zich aangemeld voor het Europees Schoolfruitprogramma. Vanaf maandag 12 november krijgen 520.000 basisschoolleerlingen gedurende twintig weken drie keer per week een portie snackgroenten of fruit aangeboden. Lees meer op euschoolfruit.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 13 november 2018 - 19:08