Het ministerie van VWS heeft afgelopen vrijdag samen met een breed scala van 70 organisaties het Nationaal Preventieakkoord getekend. Gezamenlijk doel is het verbeteren van de volksgezondheid. Om de doelen uit het akkoord te halen, zetten de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen in 2019 gezamenlijk 10 miljoen euro publieke gelden in voor innovatieprojecten op het gebied van bestrijding van overgewicht en bevordering van gezondheid.
Het geld gaat naar nieuwe innovatieprojecten gericht op de ontwikkeling van gezonde voedingsproducten (minder zout, suiker, vet, meer vezels) en onderzoek naar interventies gericht op het maken van gezonde keuzes (persoonlijke voedingsadviezen, aantrekkelijk aanbod van gezonde producten, inclusief groenten en fruit) en een gezonde groene leefomgeving. Bedrijven uit de land- en tuinbouw, levensmiddelenindustrie, retail, catering, horeca, ICT en technologie investeren een zelfde bedrag.

Het Nationaal Preventieakkoord bestaat uit drie deelakkoorden: roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik. Bij het deelakkoord overgewicht zijn tal van organisaties uit de agrifood- en tuinbouwsector betrokken, waaronder het GroentenFruit Huis en de Federatie van Nederland Levensmiddelenindustrie.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 27 november 2018 - 19:35